2013. március 15., péntek

Frake




Áztassuk be a burgult. Közben vágjuk fel a hagymát, szórjuk meg a burgullal, sózzuk meg, majd törjük össze. Tegyük bele a chili paprikát. (Használhatunk piros csemege paprikát is.) Rakjunk bele friss mentát, bazsalikomot, majoránnát és folytassuk a péppé zúzást. Most következik a "kamúni", a déliek híres fűszerkeveréke. (római kömény, bazsalikom, majoránna, rózsabimbó, szemes bors, fahéj, szárított chili és szerecsendió keveréke) Magunk is elkészíthetjük otthon, s nem nagy tragédia, ha a rózsabimbó esetleg kimarad. Ha a "kamúni"-hoz hagymát és sót adunk, kész a "tahvidzsa". Ezt használják a frake és a nyers kebbe ízesítésére. Most már igazán egyszerű a frake elkészítése. Keverjük össze a beáztatott burgult és a tahvidzsát, majd tegyük bele az imént félretett húst. Még egy kevés vizet öntsünk hozzá, végül gyúrjuk a masszát kicsi, kebab formájú darabokká. Máris kész a frake.
Kebbe: A másik adag húst alaposan meggyúrjuk és ezután már kész is a kebbe.