Áztassuk be a burgult. Közben
vágjuk fel a hagymát, szórjuk meg a burgullal, sózzuk meg, majd törjük össze.
Tegyük bele a chili paprikát. (Használhatunk piros csemege paprikát is.)
Rakjunk bele friss mentát, bazsalikomot, majoránnát és folytassuk a péppé
zúzást. Most következik a "kamúni", a déliek híres fűszerkeveréke.
(római kömény, bazsalikom, majoránna, rózsabimbó, szemes bors, fahéj, szárított
chili és szerecsendió keveréke) Magunk is elkészíthetjük otthon, s nem nagy
tragédia, ha a rózsabimbó esetleg kimarad. Ha a "kamúni"-hoz hagymát
és sót adunk, kész a "tahvidzsa". Ezt használják a frake és a nyers
kebbe ízesítésére. Most már igazán egyszerű a frake elkészítése. Keverjük össze
a beáztatott burgult és a tahvidzsát, majd tegyük bele az imént félretett húst.
Még egy kevés vizet öntsünk hozzá, végül gyúrjuk a masszát kicsi, kebab formájú
darabokká. Máris kész a frake.
Kebbe: A másik adag húst alaposan
meggyúrjuk és ezután már kész is a kebbe.