Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj (szívek nélkül), 3,5 dl víz, 1 közepes nagyságú
vöröshagyma, 4 kicsi vöröshagyma, 3 evőkanál konyak, fél doboz ajókagyűrű (ringli),
fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg, fél teáskanál szemes bors, a díszítéshez
olajbogyó, só (ízlés szerint).
A vizet felforraljuk, majd beletesszük a
csirkemájakat, valamint a nagy fej, megtisztított vöröshagymát a szemes borssal
együtt. Tizenöt percnyi főzés után leszűrjük. Turmixgépbe rakjuk a meghámozott
és darabokra vágott hagymákkal, a konyakkal, az apróra vágott ringlivel és a
szegfűszeggel, valamint ízlés szerint annyi sóval, hogy kellemesen sós legyen.
(Vigyázat, a ringli nagyon sós!) Egy őzgerincformát folpack fóliával
kibélelünk, belenyomkodjuk a májas masszát, és a tetejét is befedve legalább
egy napig dermesztjük. Tálalás előtt a fóliát óvatosan lehúzzuk róla, és
olajbogyókkal bőven megrakva kínáljuk.