Hozzávalók:
25 dkg hántolt csicseriborsó, 2 tojás, 4 gerezd fokhagyma, 1
teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál Zahatár fűszerkeverék (grillfűszerrel és
majoránnával helyettesíthető), só, olaj (a sütéshez).
A csicseriborsót annyi vízben, amennyi
bőven ellepi, puhára főzzük, majd leszűrjük. Ha már nem nagyon forró,
ledaráljuk és összekeverjük a felveretlen tojással, a sütőporral, a
megtisztított és összezúzott fokhagymával, sóval és a fűszerkeverékkel.
Beledolgozunk 3 evőkanál olajat, majd nedves kézzel kis, diónyi gombócokat
formálunk belőle. Forró olajban szép barnára megsütjük és az olajat
lecsurgatva, tálra tesszük. A falafelt fogyasztják magában, különféle
mártásokkal, savanyított zöldséggel, de legfőképpen pitában (lepényszerű,
"zsebes" kenyér, amibe beletéve, mártásokkal és salátákkal együtt
eszik.) Hidegen is, melegen is nagyon finom, már nálunk is kapható.