2013. március 23., szombat

Falafel Egyiptom



Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg lóbab, 1 tojás, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 kávéskanál őrölt koriander, 15 dkg liszt, 2 evőkanál szezámmag, só, olaj a sütéshez
A babot 1 napra beáztatjuk, másnap lassú tüzön puhára főzzük, átpaszírozzuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselymet, és a koriandert hozzáadjuk, jól elkeverjük, lassú tüzön összefőzzük, kis pogácsákat formálunk belőle, a lisztben, majd a tojásban megforgatjuk. Egyik felét megszórjuk szezámmaggal, serpenyőben, forró olajban aranybarnára sütjük, kissé megsózva tálaljuk.