Hozzávalók a tésztához: 40 dkg
bárányhús, 2 marék burgul (tört búza), só, 2 db kb. 10 cm átmérőjű tálka. a
töltelékhez: 30 dkg bárányfaggyú, 1 fej hagyma, só, bors, fahéj.
Elkészítés: Keverjük össze a
turmixszal vagy darálóval pépesített húst a burgullal és a sóval, s dolgozzuk
úgy össze, hogy egy egészen finom, selymes állagú masszává álljon össze. Majd
csippentsünk 2 kisebb adagot, s azokat először lapítsuk körformává, majd
béleljük ki velük - az előzőleg már folpackkal kibélelt- tálkákat.
Aprítsuk fel a faggyút, majd
turmixoljuk (vagy daráljuk) addig, míg krémszerűvé nem válik. Ezután vágjuk
kockára a hagymát, keverjük össze a sóval, a borssal és végül a fahéjjal. Végül
adjuk hozzá a faggyút. Ezt követően kb. egy-másfél evőkanálnyi tölteléket
helyezzünk az egyik kibélelt tálkába, majd borítsuk azt össze egy másik
kibélelt tálkával, s az illeszkedésnél szépen dolgozzuk össze a húsos masszát.
Kis, töltött, gömbhöz hasonlatos formákat nyerünk. A kebbét faszénen szokás
megsütni. Mikor már finom illatos a kebbe, vegyük le a rácsról, s óvatosan
nyissuk ki. A kebbe belsejében megolvadt tölteléket még a libanoniak közül is
csak kevesen fogyasztják el. Nem kell tehát aggódni, öntsük ki nyugodtan a
megolvadt faggyút és fogyasszuk el jóízűen a többit.