Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 2 db
burgonya hasábokra vágva, 25-50 dkg-os padlizsán, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1
kicsontozott báránycomb (csonttal együtt 2-3 kg-os), só, bors, paprika, 2 felkarikázott
hagyma, 3 paradicsom.
Öntsük forró sós vízbe a babot,
főzzük 5 percig, szűrjük le. Tegyünk félre 3 dl-t a főzővízből. A hámozott
padlizsánt 2cm-es karikákra, majd ezeket negyedeljük. 20 percre lesózzuk. A
bárányt bedörzsöljük fokhagymával, majd sózzuk, borsozzuk. A húst széles tepsi
közepére tesszük, köré a burgonyát, babot, a leöblített padlizsánt. Sózzuk,
borsozzuk, paprikázzuk. Ráöntjük a főzőlé maradékát. Elosztjuk rajta a hagymát,
kézzel rányomjuk a paradicsom húsát, levét. Kb. 2,5 órán át, sütjük forróra
előmelegített sütőben, levével gyakran locsolgatjuk.
Felszeletelve a zöldségekkel
tálra rendezzük.