2013. március 23., szombat

Egyiptomi aprósütemény Egyiptom



Hozzávalók: 10 dkg forrázott, darált mandula, 10 dkg porcukor, 1 tk. rózsaszirup, 1 mk. reszelt narancs- vagy citromhéj, 1 tojásfehérje habja, 1 ek. reszelt dió, 2 ek. porcukor.
Tegyük a mandulát, a 10 dkg cukrot, rózsaszirupot, reszelt narancshéjat, 1-2 ek. tojáshabot keverőgépbe. Ha formálható masszává kevertük (a sziruppal, tojáshabbal vagy a mandulával még variálhatunk), vizezzük be tenyerünket, és gömbölyítsünk féldiónyi gombócokat, majd nyomjuk laposra. Keverjük össze a megmaradt diót, cukrot. Mártsuk a lapokat a habba, majd a diós cukorba. Melegített langyos sütőben süssük 10-15 percig, vagy míg duplájára nőnek és arany sárgára sültek.
Hagyjuk kihűlni. Késsel óvatosan emeljük ki a tepsiből.