Hozzávalók: 10 dkg forrázott,
darált mandula, 10 dkg porcukor, 1 tk. rózsaszirup, 1 mk. reszelt narancs- vagy
citromhéj, 1 tojásfehérje habja, 1 ek. reszelt dió, 2 ek. porcukor.
Tegyük a mandulát, a 10 dkg
cukrot, rózsaszirupot, reszelt narancshéjat, 1-2 ek. tojáshabot keverőgépbe. Ha
formálható masszává kevertük (a sziruppal, tojáshabbal vagy a mandulával még
variálhatunk), vizezzük be tenyerünket, és gömbölyítsünk féldiónyi gombócokat,
majd nyomjuk laposra. Keverjük össze a megmaradt diót, cukrot. Mártsuk a
lapokat a habba, majd a diós cukorba. Melegített langyos sütőben süssük 10-15
percig, vagy míg duplájára nőnek és arany sárgára sültek.
Hagyjuk kihűlni. Késsel óvatosan
emeljük ki a tepsiből.