2013. március 20., szerda

Eggah bi ful akhdar - omlett babbal



Hozzávalók: 20 dkg nagyszemű bab, 4 db tojás, 4 kávéskanál tej, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál petrezselyemzöld, só-bors, ízlés szerint.
A babot válogatás után előző nap vízbe áztatjuk. Másnap a megduzzadt babot 1 liter enyhén sós hideg vízbe feltesszük főni.
Ha megfőtt leszűrjük, félretesszük.
Az omletthez személyenként 1 tojást számítunk. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel, a liszttel, sóval, borssal és végül hozzávegyítjük a tojások felvert habját. Ezután a puhára főtt babot az omlett alapanyagával óvatosan összekeverjük.
Palacsintasütőben az olajat felhevítjük, és annyi babos omlettet sütünk belőle ahány tojásból készült.
Ne süssük túl gyorsan, hogy a bab is jól átsüljön!  Ha kész, tálra csúsztatjuk, a tetejét finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Salátával fogyasztva ízletes és laktató, akár főételnek is.