Hozzávalók: 20 dkg nagyszemű bab,
4 db tojás, 4 kávéskanál tej, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál petrezselyemzöld,
só-bors, ízlés szerint.
A babot válogatás után előző nap
vízbe áztatjuk. Másnap a megduzzadt babot 1 liter enyhén sós hideg vízbe
feltesszük főni.
Ha megfőtt leszűrjük,
félretesszük.
Az omletthez személyenként 1
tojást számítunk. A tojássárgákat elkeverjük a tejjel, a liszttel, sóval,
borssal és végül hozzávegyítjük a tojások felvert habját. Ezután a puhára főtt
babot az omlett alapanyagával óvatosan összekeverjük.
Palacsintasütőben az olajat
felhevítjük, és annyi babos omlettet sütünk belőle ahány tojásból készült.
Ne süssük túl gyorsan, hogy a bab
is jól átsüljön! Ha kész, tálra
csúsztatjuk, a tetejét finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Salátával fogyasztva ízletes és laktató, akár főételnek is.