2013. március 20., szerda

Eggah bi betingan - padlizsános tojáslepény



Hozzávalók: 2 db nagy padlizsán, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db tojás, 2 evőkanál vaj, só-bors, ízlés szerint, 4 teáskanálnyi olaj
A padlizsánt külső héjától megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, gyengén lesózzuk és fél órán át hagyjuk szitán lecsorogni. Ezután annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük. Majd leöntjük róla a vizet. A tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük és belekeverjük a megfőtt padlizsánkockákat. Az apróra vágott hagymát a vajon puhára pároljuk és ezt is hozzáadjuk.
Egy palacsintasütőben az olajat felforrósítjuk, s annyi lepényt sütünk, ahány tojásból készült. Kis lángon szép világosbarnára sütjük mindkét oldalát. A tetejét zúzott fokhagymával és petrezselyemzölddel hintjük meg.