Hozzávalók: 1 kg bárányhús 3
cm-es kockákra vágva, 3 kis fej hagyma vastagra karikázva, 3 ek olívaolaj, 0,5
dl mentás ecet, 1 gerezd fokhagymapép, 0,5 mk. törött bors, késhegynyi nagyon
csípős piros paprika, só, 2 dl joghurt, 1 fej saláta, 6 illatos fából készült
grillpálca.
Öntsük a húsra az olajat, ecetet,
tegyük rá a borsot, fokhagymát és hagyjuk állni 3 órát. Vizezzük meg a
nyársakat, húzzuk felváltva a pálcikára a húst, hagymát. Szabad tűzön forgatva
süssük puhára. Ha kész, szórjuk be a sóval, piros paprikával. Tegyük a
salátaleveleket nem túl mély cseréptálba, helyezzük rá körbe a sültet. Öntsük
le joghurttal.
Azonnal tálaljuk.