2013. március 14., csütörtök

Diós saláta



Hozzávalók: 1 kemény, friss fej saláta, 2 db savanykás, aromás alma, 1 nagy narancs, 5 dkg durvára darált dióbél, 2 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 teáskanál mustár, só (ízlés szerint).
Először a mártást készítjük el: a majonézbe belekeverjük a dió felét, a törött fehér borsot, a mustárt és sót. Az almát megmossuk, de nem hámozzuk meg, csak a magházát távolítjuk el. Nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azonnal belekeverjük a majonézes mártásba, hogy ne legyen ideje megbarnulni. A narancsot meghámozzuk, és először karikákra, majd a karikákat kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az almához. Utoljára tesszük bele a megmosott, szárazra törülgetett és csíkokra metélt fejes salátát, majd az egészet jól átforgatjuk és lefedjük. Hűtőszekrénybe rakjuk egy-két órára. Ha nem rögtön fogyasztjuk, akkor a fejessaláta-csíkokat érdemes külön hűtve tárolni, és csak az asztalon összekeverni, így friss, ropogós marad.