A tésztához az élesztőt elmorzsoljuk a
langyos vízben és hozzákeverjük a cukrot. A lisztet mély tálba szórjuk,
közepébe mélyedést vájunk, ide öntjük az élesztőt, a sót, az olajat és a
tojást. Egy nagy cipóvá gyúrjuk össze, és lisztezett deszkán tiszta
konyharuhával letakarva egy óráig pihentetjük. Ezután könnyedén átgyúrva fél
centi vastagra nyújtjuk, és kis négyzeteket vágunk belőle. A tésztadarabok
közepére egy kis halmot rakunk a töltelékből, majd a négy sarkát összefogva
kissé összenyomjuk. A kis batyukat sütőlemezre rakjuk, és félórai kelesztés
után megsütjük. A töltelékhez a darált diót cukorral, citromlével, citromhéjjal
összekeverjük, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott gyümölcsöt. Egy-két
evőkanál vízzel keverjük, hogy éppen csak összeálljon.