Hozzávalók: 1 kg ponty, 20 dkg
datolya, 5 dkg mandula, 3 evőkanál főtt rizs, 1 teáskanál cukor, 1/2 teáskanál
őrölt fahéj, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál vaj, 1/2 citrom leve, só-bors-,
őrölt gyömbér, ízlés szerint
A halat megtisztítjuk, megmossuk.
Kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal, vajjal és meglocsoljuk citromlével.
Félretesszük.
A datolyát és a mandulát apróra
vágjuk. Hozzákeverjük a cukrozott, fahéjjal, borssal, sóval, gyömbérrel
ízesített rizshez. Ezt a keveréket 1 evőkanál vajjal jól eldolgozzuk, majd megtöltjük
vele a ponty hasüregét. Ezután a halat egy nagy, bevajazott fóliára helyezzük.
A tetejére hagymaszeleteket rakunk. A halat a fóliába becsavarva (a végeknél
jól összenyomkodva) egy sütőlapra tesszük, és egy fél órán keresztül sütőben
pároljuk. A fóliát levéve ropogósra sütjük.
Fahéjjal megszórva melegen
tálaljuk.