2013. március 14., csütörtök

Currys karfiol



Hozzávalók: 1 kg tisztított karfiol, 5 evőkanál olívaolaj (vagy egyéb salátaolaj), 1 teáskanál currypor, 1 teáskanál kurkuma, ecet, só (ízlés szerint), kevés porcukor.
A kis rózsáira szedett karfiolt tésztaszűrőbe rakjuk és enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük annyi időre, amíg újra forr. Ezután leszűrjük, de ráborítunk egy fedőt, hogy csak lassan hűljön ki. Készítünk egy nagy tálnyi ízes levet, amelyet ecettel, sóval, cukorral, curryporral és kurkumával fűszerezünk. A még meleg karfiolt beleforgatjuk, és letakarva a lében hagyjuk kihűlni. Többször átforgatjuk, hogy a sárga salátalé jól átjárhassa mindenütt. Ha kihűlt, lefedve tesszük a hűtőszekrénybe, és legalább egy napig érleljük. Fogyasztás előtt átkeverjük, leszűrjük, és az olívaolajjal összekeverve tesszük az asztalra.