Hozzávalók:
1 kg tisztított karfiol, 5 evőkanál olívaolaj (vagy egyéb
salátaolaj), 1 teáskanál currypor, 1 teáskanál kurkuma, ecet, só (ízlés
szerint), kevés porcukor.
A kis rózsáira szedett karfiolt
tésztaszűrőbe rakjuk és enyhén sós, forrásban lévő vízbe tesszük annyi időre,
amíg újra forr. Ezután leszűrjük, de ráborítunk egy fedőt, hogy csak lassan
hűljön ki. Készítünk egy nagy tálnyi ízes levet, amelyet ecettel, sóval,
cukorral, curryporral és kurkumával fűszerezünk. A még meleg karfiolt
beleforgatjuk, és letakarva a lében hagyjuk kihűlni. Többször átforgatjuk, hogy
a sárga salátalé jól átjárhassa mindenütt. Ha kihűlt, lefedve tesszük a
hűtőszekrénybe, és legalább egy napig érleljük. Fogyasztás előtt átkeverjük,
leszűrjük, és az olívaolajjal összekeverve tesszük az asztalra.