Hozzávalók: 9 dkg liszt, 15 dkg barna cukor,
10 dkg vaj, 4 db tojás, 50 dkg főzőcsokoládé, fagylalt a díszítéshez
Az edénybe beletesszük a csokoládét, mellé a
vajat. Mindkettőt kisebb darabokra törtjük, hogy hamarabb felolvadjon, majd
tűzre tesszük. Gőz fölött, állandóan kevergetve felolvasztjuk a csokoládét.
Ezután egy edényben felverjük a tojásokat, míg a sárgája a fehérjével
elkeveredik. Hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük. Ezután jön a liszt, amiből
2 evőkanálnyit meghagyunk. Addig keverjük a masszát, míg teljesen homogén nem
lesz. Legjobb a robotgép. Most a keveréket a felolvasztott csokoládéhoz öntjük
és összekeverjük. Ezután félrehúzzuk a tűzről, majd a masszát kerek
kuglófformába öntjük. A formát előzőleg kikenjük vajjal és belisztezzük.
220C-ra felmelegített sütőben 20-25 percig sütjük Közben 20 percnél egy
villával megszúrjuk, hogy lássuk átült e. Ha a villa hegye nedves, még öt
percig sütjük. A főzés elején félretett lisztet egy tálkába öntjük, és
fagylaltot keverünk hozzá. Fontos, hogy fehér színű legyen. Elkeverjük a
liszttel, és kis lángon felolvasztjuk és átfőzzük. A kis mennyiségű fagylaltot
a tálca aljára tesszük és elsimítjuk. A kész süteményt kivesszük a formából
(megvárva, míg kihűl) és a tálcára helyezzük. Gyümölcsökkel, mentalevéllel
díszítjük.