Hozzávalók:
1 kg aprólék, 0,5 kg marha-velőscsont, 2,5 l víz, 1 póréhagyma, 1 vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 paszternák, 3
zellerlevél, csipet kakukkfű, szemes bors, körömnyi babér, 2 szem szegfűszeg, 2
hámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsom, 1 ek. apróra vágott snidling,
só.
A
csontot a vízben lefedve főzzük 30 percig. Szedjük le a habot, tegyük bele a
vörös-, fok- és póréhagymát, répákat, zellerlevelet, fűszereket, csirkét.
Lefedve főzzük puhára. Ha kész, szűrjük le. A húst, zöldséget melegített tálra
tegyük. A levest öntsük vissza a fazékba, tegyük bele a paradicsomdarabokat.
Főzzük még 10 percig.
Metélőhagymával
megszórva tálaljuk.