2013. március 23., szombat

Csirkehúsleves mandulával (Tunisz)



Hozzávalók: 0,5 kg csirkeaprólék, 1 csirkehúsleves-kocka, 1 ek. ételízesítő, 1,5 l víz, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 1 kimagozott cseresznyepaprika, 3 dkg leforrázott, őrölt mandula, 1 ek. vaj, 1 ek. kukoricaliszt, 1 ek. citromlé, só, tojássárgája, 2 ek. tejszín.
Lassú tűzön, petrezselyemmel, cs. paprikával, lefedve megfőzzük a csirkét. Hozzáadjuk a leveskockát, ételízesítőt, mandulát és még 10 percig főzzük. Vegyük le a tűzről, szedjük ki a húst. Készítsünk világos rántást a vajból és kukoricalisztből. Ha kihűlt a leves, jól keverjük el a tojássárgájával, tejszínnel, citromlével, rántással. Tegyük vissza a tűzre, de forraljuk, csak melegítsük kb. 5 percig.
Csészében, pirított kenyérkockákkal tálaljuk.