2013. március 30., szombat

Csirkecomb paradicsomos gombamártásban Brazília



Hozzávalók: 6 comb, só, 0,5 dl salátaolaj, 1 aprított hagyma, 1 fej fokhagymapép, 0,5 dl vörös bor, 1 kg apróra vágott paradicsom, csipet babér, 1 ek. finomra vágott zellerlevél, törött bors, 25 dkg apró gombafej.
Sózzuk be a csirkét. Olajon pirítsuk üvegesre a hagymákat. Tegyük bele a csirkét, és még 5 percig pirítsuk. Öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Zúzzuk sima péppé a paradicsomot, öntsük a csirkére. Tegyük hozzá a zellerlevelet, babért, gombát. Fedjük le, pároljuk addig, míg a hús megpuhul, és a mártás besűrűsödik.
Körítés - rizs / spagetti / krumplipüré és fejes saláta.