2013. március 30., szombat

Csirke vadász módra (Pollo al cazador) Kolumbia



Hozzávalók: 1 kg-os feldarabolt csirke, só, bors, 2 ek. liszt, 6 ek. olaj, 2 vöröshagyma felszeletelve, 1 nagy paradicsom nyolc részre vágva, 10 dkg szeletelt gomba, 1 kimagozott, szeletelt zöldpaprika, 1 kk. pirospaprika, 1babérlevél, 1/2 kk. csombor, 2,5 dl száraz vörös bor, 1/2 kg zöldborsó.
A lisztet összekeverjük pici sóval, borssal és meghintjük vele a csirkét. Forró olajban mindkét oldalukat jól megsütjük. Hozzátesszük a hagymát, paprikát, paradicsomot, gombát, sót, borsot, pirospaprikát, csombort, babért. Alaposan összeforgatjuk. 1-2 percnyi párolás után ráöntjük a bort. Fedő alatt kb. 40-50 perc alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, beleöntjük az előre, megfőzött borsót, összemelegítjük.
Rizzsel, főtt krumplival tálaljuk.