Hozzávalók: 1 kg-os feldarabolt csirke, só, bors, 2 ek. liszt, 6 ek.
olaj, 2 vöröshagyma felszeletelve, 1 nagy paradicsom nyolc részre vágva, 10 dkg
szeletelt gomba, 1 kimagozott, szeletelt zöldpaprika, 1 kk. pirospaprika,
1babérlevél, 1/2 kk. csombor, 2,5 dl száraz vörös bor, 1/2 kg zöldborsó.
A
lisztet összekeverjük pici sóval, borssal és meghintjük vele a csirkét. Forró
olajban mindkét oldalukat jól megsütjük. Hozzátesszük a hagymát, paprikát,
paradicsomot, gombát, sót, borsot, pirospaprikát, csombort, babért. Alaposan
összeforgatjuk. 1-2 percnyi párolás után ráöntjük a bort. Fedő alatt kb. 40-50
perc alatt puhára főzzük. Amikor megfőtt, beleöntjük az előre, megfőzött
borsót, összemelegítjük.
Rizzsel,
főtt krumplival tálaljuk.