Hozzávalók:
1 csirke, 4 evőkanál olaj, fél pohár száraz fehérbor, 1 nagy
narancs leve, 1 narancs reszelt héja, 1 teáskanál rozmaring, 1 mokkáskanál
sáfrányos szeklice (sáfrány), só (ízlés szerint), 1 narancs (a díszítéshez).
A megmosott csirkét darabjaira vágjuk és
megtörülgetjük. A felforrósított olajon mindkét felét átpirítjuk, majd megsózzuk,
rászórjuk a reszelt narancshéjat, a rozmaringot és megöntözzük a narancslével.
Ráöntjük a fehérbort, és befedve puhára pároljuk. Nem szabad megkeverni, csak
az edény rázogatásával akadályozzuk meg, hogy zsírjára süljön, vagy az edény
aljához kapjon. Ha már majdnem puha, ráhintjük a sáfrányt, és készre pároljuk.
Tálaláskor narancskarikákkal díszítve tesszük az asztalra. (Ha a mártását
túlságosan elfőné, kevés narancslével összekevert borral apránként pótoljuk.)