2013. március 14., csütörtök

Csirke narancsos rozmaringszószban



Hozzávalók: 1 csirke, 4 evőkanál olaj, fél pohár száraz fehérbor, 1 nagy narancs leve, 1 narancs reszelt héja, 1 teáskanál rozmaring, 1 mokkáskanál sáfrányos szeklice (sáfrány), só (ízlés szerint), 1 narancs (a díszítéshez).
A megmosott csirkét darabjaira vágjuk és megtörülgetjük. A felforrósított olajon mindkét felét átpirítjuk, majd megsózzuk, rászórjuk a reszelt narancshéjat, a rozmaringot és megöntözzük a narancslével. Ráöntjük a fehérbort, és befedve puhára pároljuk. Nem szabad megkeverni, csak az edény rázogatásával akadályozzuk meg, hogy zsírjára süljön, vagy az edény aljához kapjon. Ha már majdnem puha, ráhintjük a sáfrányt, és készre pároljuk. Tálaláskor narancskarikákkal díszítve tesszük az asztalra. (Ha a mártását túlságosan elfőné, kevés narancslével összekevert borral apránként pótoljuk.)