Hozzávalók:
1 kg-os csirke (darabokra vágva), 8 dkg vaj, 6 evőkanál citromlé, 10 dkg zeller
(apró kockára vágva), 3 evőkanál liszt, 3-4 dl tej, 1 csipet só, bors, 1
evőkanál cukor, 2 kávéskanál mustár, 1/2 kávéskanál ecet
A vaj
felét megolvasztjuk, összekeverjük a citromlével és leöntjük vele az egymás
mellé rakott csirkedarabokat. Középmeleg sütőben 1 órán át, sütjük, amíg a hús
megpuhul.
A
zellert jól záródó, tűzálló tálban, 4 evőkanál vízben, a csirke mellett főzzük
a sütőben kb. 30 percig. Közben a maradék vajból és lisztből világos rántást
készítünk. Lassan beleöntjük a tej kétharmadát, és takaréklángon addig
keverjük, míg sima lesz és sűrűsödni kezd. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a
mustárt, a cukrot és a maradék tejet. Lassan beleöntjük az ecetet, és addig
keverjük, míg sűrű lesz. Végül hozzáadjuk a zellert és a csirkéből kisült
levet. Tálaláskor a mártást a csirkedarabokra öntjük.