Hozzávalók: 35 dkg apróra vágott
főtt cékla, 1,25 l forró víz, 2 marhahúsleves-kocka, késhegynyi őrölt kömény,
só, mk. cukor, 1 tk. citromlé, 2 ek. borecet, 1 ek. reszelt hagyma, 1 tojás
sárgája, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, 6 ek. nem cukrozott tejszínhab, 12
db jégkocka.
Tegyük forró vízbe a hagymát,
köményt, leveskockát. 10 percig főzzük, adjuk hozzá a céklát és főzzük még 5
percig. Hagyjuk kihűlni.
A cukorral keverjük jól össze,
öntsük bele a citromlevet, ecetet és melegítsük meg. Öntsük a kikevert
tojássárgájára, habverővel keverjük simára, majd a tejszínnel is.
Behűtve, poharakban jégkockával
és petrezselyemmel tálaljuk.