Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 csésze
olívaolaj, 3 db tojás, 30 dkg zöldségkeverék, majonéz, só, őrölt bors
A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük és
pürésítjük. Közben feltesszük a vizet főni, megsózzuk, megborsozzuk és
beletesszük a zöldségeket Mialatt a zöldség fő, a püréhez egy kevés olajat
öntünk, majd összedolgozzuk. (ne legyen folyós). Ha a krumpli megfelelő állagú,
elkezdjük összeállítani a tortát. Óvatosan alufólia lapra szedjük, és jól
lelapogatjuk. Mielőtt ezt megtennénk, egy vékony átlátszó fóliát is teszünk a
krumpli alá, így jobban formázható. Akkor jó, ha nem maradnak benne repedések.
A megfőtt zöldségekhez majonézt keverünk és a krumpliágyon szétterítjük. Az
oldalait a tekeréshez szabadon hagyjuk. A zöldségre 1 db főtt tojást terítünk.
Egy tálcát feldíszítünk salátalevéllel, és óvatosan ráhelyezzük a tortát. Megkenjük
a tetejét majonézzel, és egy főtt tojást a torta tetejére reszelünk.