Hozzávalók:
6 db nagy burgonya, 6 db tojás, 1 szál sárgarépa, 2 fej
vöröshagyma, 1 evőkanál zöldborsó, 1 evőkanál vegeta, 2 evőkanál finomra metélt
petrezselyemzöld, 1 dkg margarin, fél teáskanál kurkuma.
Három tojást keményre főzünk, lehűtjük,
meghámozzuk és félbevágjuk. A megmosott, de héjában hagyott burgonyát és a
megtisztított sárgarépát megfőzzük, majd meghámozzuk és lereszeljük, illetve
karikákra vágjuk. A reszelt burgonyát, a zöldborsót, a fűszereket és a nagyon
finomra metélt vöröshagymát összedolgozzuk a nyers tojásokkal, meg a karikákra
vágott főtt sárgarépával. A margarinnal kikenünk egy tepsit vagy egy
őzgerincformát, és a fél tojásokat elhelyezzük benne. Erre rányomkodjuk a
burgonyás masszát, és előmelegített forró sütőben legalább harminc percig
sütjük.
A formából kiborítva szeletekre vágva
tálaljuk.