2013. március 14., csütörtök

Burgonyapástétom



Hozzávalók: 6 db nagy burgonya, 6 db tojás, 1 szál sárgarépa, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál zöldborsó, 1 evőkanál vegeta, 2 evőkanál finomra metélt petrezselyemzöld, 1 dkg margarin, fél teáskanál kurkuma.
Három tojást keményre főzünk, lehűtjük, meghámozzuk és félbevágjuk. A megmosott, de héjában hagyott burgonyát és a megtisztított sárgarépát megfőzzük, majd meghámozzuk és lereszeljük, illetve karikákra vágjuk. A reszelt burgonyát, a zöldborsót, a fűszereket és a nagyon finomra metélt vöröshagymát összedolgozzuk a nyers tojásokkal, meg a karikákra vágott főtt sárgarépával. A margarinnal kikenünk egy tepsit vagy egy őzgerincformát, és a fél tojásokat elhelyezzük benne. Erre rányomkodjuk a burgonyás masszát, és előmelegített forró sütőben legalább harminc percig sütjük.
A formából kiborítva szeletekre vágva tálaljuk.