Hozzávalók: 1 kg csirke 6 felé
vágva, 2 ek. vaj, 2 fej apróra vágott hagyma, 0,5 mk. sáfrány, 1 mk. őrölt
fahéj, 0,5 mk. cayenne-i bors, 2 ek. finomra vágott petrezselyem, bors, só, 1
közepes birsalma kimagozva, 6 részre vágva.
Tegyük lábasba a vajat, 2 ek
vöröshagymát, a megsózott csirkét, sáfrányt, petrezselymet, borsot. Annyi vizet
öntsünk rá, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve pároljuk 20 percig. Főzzük meg
félig a birsalmát. Tegyük a csirkedarabok közé a fahéjjal, cayenne-i borssal,
maradék hagymával együtt. Pároljuk tovább lefedve, míg a birs is megpuhul.
Tegyük kerek tálra úgy, hogy a birs a húsdarabokra kerüljön.