Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 1 fej
vöröshagyma, 2 csésze tej, 2 csésze víz, 2 csésze rizs, 20 dkg vaj, 2 evőkanál
petrezselyemzöld, fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, 4 db paradicsom vagy
uborka
A húst kis darabokra vágjuk és
bő, sós forró vízben egyszer felforraljuk, majd levétől leszűrjük. A hagymát
finomra vágjuk, a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt húsdarabokat,
fokhagymával, sóval, borssal együtt pároljuk.
Amikor a hús már puha kivesszük,
és melegen tartjuk. A szaftját 2 csésze vízzel felöntjük, hozzátesszük a tejet,
és egy kevés cukorral felforraljuk. Végül beletesszük a rizst és addig főzzük,
amíg puha s egészen sűrű nem lesz. Bőven fűszerezzük borssal, petrezselyemzölddel.
Ezután a sűrű rizst átszedjük egy előmelegített cserép vagy tűzálló tálba,
ráöntjük az olvasztott, forró vajat és ízlésesen elhelyezzük rajta a
megborsozott, megsózott húsdarabokat. Paradicsom vagy uborkasalátával tálaljuk.