2013. március 31., vasárnap

Bélszín gombával Argentína



Hozzávalók: 6 szelet marhabélszín (2 cm vastag), só, 1 ek. olajozott vaj, 12 db egyforma gombafej, 2 ek. vaj, törött bors, 5 dkg márványsajt, 1 ek. apróra vágott kesudió.
1 ek. vajon lefedve, borsozva pároljuk a gombát 10 percig. Zsírtalanítsuk a hússzeleteket, mindkét oldalát verjük ki. Dörzsöljük be sóval, ecsettel kenjük be olvasztott vajjal. Hagyjuk 30 percig állni. Forró grillben süssük - ízlésünktől függően - 1-1 oldalát 6-8 percig.
Keverjük össze a megmaradt vajat a márványsajttal, rakjunk belőle minden gombába. Tegyünk minden hússzeletre 2-2 gombát. A sajt elolvadásáig süssük tovább.
Tálaláskor a húst szórjuk be kesudióval, párolt burgonyát adjunk mellé.