Hozzávalók: 50 dkg bárány vagy
birkacomb, 2 kis fej hagyma, 1 kg burgonya, 1 db citrom, 1 dl olívaolaj,
só-bors, ízlés szerint, 1 kávéskanál petrezselyemzöld.
A burgonyát meghámozzuk,
megmossuk, és 1 cm-es karikákra vágjuk. A báránycombot kis kockákra (kb. 2
cm-es) vágjuk. Ezután mázas cserépedénybe tesszük a húst, a burgonyát és
sózzuk, borsozzuk, alaposan összekeverjük.
A burgonyás húsra ráöntünk 1 dl
olajat, amelyen előzőleg az apróra vágott hagymát megfonnyasztottuk, majd
felöntjük annyi vízzel, hogy a húst éppen csak ellepje.
Ezután ráfacsarjuk egy citrom
levét, az egészet lefedjük és felforraljuk, majd lassú tűznél még 1 órán át,
sütjük.
Ha szép pirosas-barna, a tetejét
petrezselyemmel megszórjuk és tálaljuk.