Hozzávalók: 1 kg bárány vagy
birkacomb, 3 evőkanál olívaolaj, 30 dkg aszalt szilva, 2 fej hagyma, 1
kávéskanál fahéj, 1/2 kávéskanál sáfrány, 1/2 kávéskanál őrölt bors, 1 kávéskanál
narancsvíz, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, só ízlés
szerint.
A húst kisebb darabokra vágjuk,
majd a vajon hirtelen tűznél süssük át. Ha megpirult, adjuk hozzá a
megtisztított, vékony karikákra vágott hagymát s ezzel együtt még egyszer
átpirítjuk. Majd hintsük meg liszttel és keverjük össze. Ezután öntsük fel
annyi vízzel, hogy ellepje a húst és fedő alatt lassú tűzön addig pároljuk, amíg a hús omlós, puha lesz.
Ezután sózzuk és ízesítjük fahéjjal, sáfránnyal, borssal.
Tálalás előtt egy órával adjuk
hozzá az aszalt szilvát - amit előző este beáztattunk. Pár szemet a tetejére
teszünk díszítésnek. Szintén tálalás előtt locsoljuk meg a húst narancsvízzel
és szórjuk meg vaníliás cukorral. Kenyeret vagy rizst szervírozhatunk hozzá.