Hozzávalók:
1 nagyobb csirke, 25 dkg darált marhahús, 2 nagy fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, fél mokkáskanál őrölt
szerecsendióvirág, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só (ízlés szerint).
A csirkét megmossuk, letörölgetjük, a két
szárnyát és a nyakát levágjuk. A hátán úgy vágjuk fel, hogy belülről, a bőre
megsértése nélkül kicsontozhassuk. A lehető legtöbb csontot kivesszük belőle. A
szárnyakról lenyesegetjük a húst, és a csontozás során leeső többi apróhúst a
darált marhahússal együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a nyers tojást, a zúzott
fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet és az összes fűszert. Ezt a
tölteléket belekenjük a kiterített csirkébe, majd roládszerűen összetekerve,
hústűvel megtűzzük. Egy tepsire felkarikázzuk a vöröshagymát, ráfektetjük a
töltött csirkét, és aláöntünk egy pohár vizet. Jól megsózzuk, majd lefedve
tesszük forró sütőbe. Puhára pároljuk, végül a fedőt levéve, pirosra pirítjuk.