2013. március 14., csütörtök

Askheloni töltött csirke



Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 25 dkg darált marhahús, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, fél mokkáskanál őrölt szerecsendióvirág, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só (ízlés szerint).
A csirkét megmossuk, letörölgetjük, a két szárnyát és a nyakát levágjuk. A hátán úgy vágjuk fel, hogy belülről, a bőre megsértése nélkül kicsontozhassuk. A lehető legtöbb csontot kivesszük belőle. A szárnyakról lenyesegetjük a húst, és a csontozás során leeső többi apróhúst a darált marhahússal együtt összekeverjük. Hozzáadjuk a nyers tojást, a zúzott fokhagymát, a finomra aprított petrezselymet és az összes fűszert. Ezt a tölteléket belekenjük a kiterített csirkébe, majd roládszerűen összetekerve, hústűvel megtűzzük. Egy tepsire felkarikázzuk a vöröshagymát, ráfektetjük a töltött csirkét, és aláöntünk egy pohár vizet. Jól megsózzuk, majd lefedve tesszük forró sütőbe. Puhára pároljuk, végül a fedőt levéve, pirosra pirítjuk.