Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús, 30 dkg áztatott, száraz tarkabab, 1 felaprított nagy
hagyma, 2 ek. zsír, 2 felaprított hegyes csípős paprika, 1 ek. paradicsompüré,
0,5 mk. szurokfű, 1 tk, apróra vágott petrezselyemzöld, 1 ek. citromlé, só, 2
karikára vágott paradicsom, 6 szelet füstölt szalonna.
Főzzük
meg a babot sós vízben. 1 ek. zsíron kevergetve pirítsuk 10 percig a húst, hagymát.
A
maradék zsírt, paradicsompürét, paprikát, szurokfüvet másik serpenyőben a
paprika fonnyadásáig pirítsuk. Tűzálló edénybe tegyünk 1- 1 sor húst, babot,
öntsük rá a mártás felét, szórjuk be petrezselyemmel. Így folytassuk, míg el
nem fogy minden. Locsoljuk meg a tetejét citromlével, tegyünk rá szalonnaszeleteket.
Közepes
sütőben, lefedve 20-25 percig süssük, vagy míg a szalonna a tetején megsül.