Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2
teáskanál őrölt fahéj, 1 csomag vaníliás cukor, 1 db narancs reszelt héja, 2,5
dl fehérbor, 1 dl finom étolaj, 3 dl méz, 1,5 dl víz, kb. 1 liter finom étolaj
a sütéshez.
A lisztet kupacoljuk fel egy fa
gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. Ebbe tegyük a
vaníliás cukrot, a fahéjat, a lereszelt narancshéjat, a bort és az étolajat.
Gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát, majd a tésztából sodorjunk kb. 1,5 cm
átmérőjű, 4-5 cm hosszú, hegyes végű rudacskákat. 180° C-os olajban, kis
adagokban, adagonként kb. 5-6 percig süssük őket világos aranybarnára. Az
adagokról csurgassuk le az olajat, majd az egyes rudacskákról a még rajtuk lévő
felesleges olajat papírral itassuk fel.