Hozzávalók: 1 dkg élesztő,
csipetnyi porcukor, 3 dl langyos víz, 0,5 kg 2x szitált sima liszt, 2 mk. só,
1,5 ek. olaj, 1 ek. szezámmag.
Keverjük el a cukrot, élesztőt,
0,5 dl langyos vízzel. Tartsuk melegen.
Ha megkelt, adjuk hozzá a lisztet, sót, a maradék langyos vizet, öntsük
lassan hozzá az olajat, közben dagasszuk 15-20 percig. Fedjük le, kelesszük
duplájára.
Készítsünk belőle zsemlényi
gombócokat, nedves ruhával fedjük le, tegyük meleg helyre 1,5 órára. Nyújtsuk
ki kerek, 0,5 cm-es vastagra. Kissé kiolajozott tepsibe tegyük. Fedjük le ismét
nedves ruhával, hagyjuk kelni 20-25 percig. Kenjük be sós vízzel, szórjuk be
szezámmaggal. Tegyük forró sütőbe, süssük 10-15 percig. Ha kész, tegyük rácsra.
Ha szezámmag nélkül készül KHUBZ
ARABI a neve.