Hozzávalók: 9 dkg vaj, 5 tojás, 3
mk sütőpor, 30 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 9 dkg porcukor, 8 dkg dióbél, 15 dkg
vegyes cukrozott gyümölcs, 15 dkg
mazsola, 1 dl tejszínhab.
Elkészítés: A feltört egész
tojásokat simára, habosra felkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és kb. 10 percen át
kevergetjük. Hozzákeverjük az előzőleg felolvasztott vajat, és habosra felverjük.
Beleadjuk a sütőport, a lisztet, a habosra kikevert tejfölt, a darált dióbelet,
a mazsolát és a darabokra vágott vegyes cukrozott gyümölcsöt. Vajjal kikent
nagyobb tortaformában, közepesen meleg sütőben megsütjük. Akkor sült meg,
amikor a beleszúrt pecsenyevillára, már nem ragad rá a tészta. Kihűlés után,
kivesszük a tortaformából, és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.