2013. március 31., vasárnap

Ananászos édesség Jamaika



Hozzávalók: 1 nagy ananász, 1/2 lime leve, cukor, 1 vanília rúd, 75 g vaj, 2 ek. rum, 75 dkg daracukor, 1 adag kókusz fagylalt, tejszín

Az ananász elejét, végét levágjuk, felnégyeljük, kivágjuk a közepét és 2 1/2cm-es szeletekre vágjuk. Mindkét oldalát cukorba mártjuk és közepes tüzön, barbeq-n 5-6 percig sütjük.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a daracukrot és citromlét. A vanília rudat kettévágjuk, kikaparjuk a közepét, és a kikapart részt a vajhoz adjuk. Hozzáadjuk a rumot, és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz. Ha az ananász elkészült, tányérra tesszük, ráöntjük a masszát és a fagyival tálaljuk.
Banánnal is készülhet, de akkor a banánt a héjában sütjük meg.