Hozzávalók: 1
nagy ananász, 1/2 lime leve, cukor, 1 vanília rúd, 75 g vaj, 2 ek. rum, 75 dkg
daracukor, 1 adag kókusz fagylalt, tejszín
Az ananász elejét, végét
levágjuk, felnégyeljük, kivágjuk a közepét és 2 1/2cm-es szeletekre vágjuk.
Mindkét oldalát cukorba mártjuk és közepes tüzön, barbeq-n 5-6 percig sütjük.
A vajat egy serpenyőben
felolvasztjuk, hozzáadjuk a daracukrot és citromlét. A vanília rudat
kettévágjuk, kikaparjuk a közepét, és a kikapart részt a vajhoz adjuk.
Hozzáadjuk a rumot, és addig kevergetjük, amíg sima nem lesz. Ha az ananász
elkészült, tányérra tesszük, ráöntjük a masszát és a fagyival tálaljuk.
Banánnal is készülhet, de akkor a
banánt a héjában sütjük meg.